Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Øvet bruger
 

Øvet bruger

OpenLayer og GeoField

Video tutorial der viser hvordan man i Drupal 7 kan knytte indhold til en bestemt geografisk position. I Videon beyttes modulerne OpenLayer og GeoField.
Desuden skal følgende moduler installeres: Views og Libraries
Bemærk at der i forbindelse med modulet GeoField også skal installeres geoPHP. Læs evt. mere her: https://github.com/downloads/phayes/geoPHP/geoPHP.tar.gz

Sprog anvendt i videoen: 
Engelsk
Tak til: 
drupalovereasy.com

GMap tutorial

Som udgangspunkt er der brugt en clean installation af Drupal 6.19 på engelsk til denne tutorial.
Lad os lave et lille site, med en oversigt over danske forlystelsesparker, ved brug af Gmap og Location modulerne til Drupal.

Drupal 7 Beta - CCK er nu indbygget i core

Når man i Drupal 6 skulle oprette ekstra felter på en indholdstype skulle man først installere modulet CCK. Med den nye Field API i Drupal 7 er det ikke længere nødvendigt. Denne video gennemgår hvordan man opretter en ny indholdstype i Drupal 7 Beta og hvordan man oprette felter til indholdstypen.

Sprog anvendt i videoen: 
Engelsk
Tak til: 
Lynda.com

Det Hvide Hus benytter nu også Drupal

Med www.whitehouse.gov er Barack Obama og Det Hvide Hus nu med på listen over websites, som benytter Drupal. Sikkerhed har ifølge det Hvide Hus været den primære begrundelse for valget af Drupal.

Dansk betalingsmodul til Ubercart

For your information:
Der findes nu et Ubercart-betalingsmodul (www.ubercart.org) til danske ePay (www.epay.dk). ePay har selv udviklet modulet. Har talt med en af deres teknikere, og de er ret flinke og hjælpsomme. Det er i øvrigt gratis at få oprettet en testkonto, som kan modtage "betalinger" mens man udvikler, og man forpligter sig så vidt jeg ved ikke til køb.

Nye features i Drupal 6

Dette screencast giver en 29 minutters oversigt over de nye funktioner, som Drupal 6 tilbyder. Omfatter bl.a. det nye installationsprogram, de nye kerne-moduler, de forskellige usability forbedringer, ydeevne og andre større forbedringer.

Sprog anvendt i videoen: 
Engelsk
Tak til: 
Greg Knaddison

Opgradere fra Drupal 5.x til Drupal 6.x

Denne video tutorial gennemgår opgraderingsprocessen fra Drupal 5.x til Drupal 6.x.NB! Brugere af Drupal 5 update_status modulet er nødt til at deaktivere og afinstallere modulet før opgradering til Drupal 6 (dette gennemgåes også i videoen).

Sprog anvendt i videoen: 
Engelsk
Tak til: 
Greg Knaddison

Nye features i Views2

Dette screencast giver en 34 minutters oversigt over de nye funktioner i Views2. Videoen viser ikke alle de nye funktioner, men er et godt udgangspunkt, hvis du vil lære at bruge Views2.

Sprog anvendt i videoen: 
Engelsk
Tak til: 
Greg Knaddison

Theming med templates og themable functions

Theming i Drupal bliver primært forbundet med CSS, da man kan styre store dele af layoutet på et Drupal-site med netop CSS. Men med CSS påvirker man ikke selve elementernes output (HTML outputtet). Outputtet påvirker du istedet via templates (filerne der ender med .tpl.php) og themable functions, og det er netop disse 2 emner denne artikel omhandler.

Sådan opgraderer du Drupal

Problemstilling: 

Hvordan opgraderer jeg Drupal fra én version til en anden?

Løsning: 

BEMÆRK !!!

At opgradere fra f.eks. version 6.9 til 6.10 volder sjældent problemer, men du skal være meget opmærksom på, at hvis du vælger en større opgradering som f.eks. at gå fra Drupal 5 til Drupal 6, så virker alle de installerede moduler ikke længere, og alle moduler skal downloades i den nye version og derefter installeres.

Med andre ord bør man kun vælge de store opgraderinger, såfremt der virkelig er tungtvejende grunde for dette.

De mindre opdateringer bør man derimod altid vælge.

SÅDAN FORETAGES EN MINDRE OPGRADERING

 1. Opret en backup af din database.
 2. Opret en backup af Drupal-installationens filer – specielt mappen sites, som indeholder de moduler og temaer, som du selv har installeret/oprettet.
 3. Har du lavet ændringer i nogle core-filer (det har du selvfølgelig ikke!) er det vigtigt at du tager en backup af disse også.
 4. Download nyeste version af Drupal fra www.drupal.org.
 5. De netop downloade filer udpakkes i en mappe et sted på computeren. Eksempelvis på computerens skrivebord.
 6. Log nu ind på dit websted – vær opmærksom på at du skal logge ind med user ID 1, hvilken er identisk med den allerførste konto, der blev oprettet, da du i sin tid installerede Drupal.
 7. Sæt sitet til at være offline (administer > site configuration > site maintenance).
 8. Hvis du benytter et ikke-core tema, skift da til f.eks Garland eller Bluemarine (administer > site building  > themes).
 9. Disable alle moduler (administer > site building > modules).
 10. Fjern alle mapper og filer fra den “gamle” Drupal-installation.
 11. Indsæt de ny filer (dem du udpakkede i en mappe på eksempelvis computeren skrivebord)
 12. Filerne fra mappen sites (som du tidligere tog en kopi af) indsættes i den nye sites mappe.
 13. Hvis du i din ”gamle” Drupal-installation havde været så letsindig at rette i core-filerne, skal disse rettelser nu tilføjes i de nye core-filer. Du kan naturligvis også bare lade de pågældende filer overskrive de nye filer, men så risikerer du at overskrive kode som måske er blevet rettet i den nye version af Drupal som du jo netop er ved at installere.
 14. Indtast nu følgende URL i din browser: http://www.ditwebsted.dk/update.php (udskift www.ditwebsted.dk med din egen adresse). På siden update.php klikker du på knappen update og der vil nu køre en funktion, som opdaterer nogle tabeller i databasen.

  Bemærk: Hvis du ikke kan få adgang til http://www.ditwebsted.dk/update.php åbn da filen settings.php med en teksteditor.
  Find linien hvor der står $update_free_access = FALSE;
  Ret det til $update_free_access = TRUE;
  Når du efterfølgende har kørt update.php skal du huske at rette settings.php tilbage til $update_free_access = FALSE;
 15. Enable nu alle de moduler, du tidligere disablede.
 16. Kør update.php igen.
 17. Hvis du i punkt 8 skiftede tema, skal du nu skifte det tilbage til dit eget.
 18. Sæt webstedet til at være online  (administer > site configuration > site maintenance).

 

Afprøvet i version: 
6.x

 • Det er gratis
 • Du kan skrive artikler og tips
 • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
 • - og meget mere …