Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Newbie
 

Newbie

Invitation til Drupal Dev Days 2016

Kære danske medlemmer.

Teamet bag Drupal Dev Days 2016 vil gerne invitere jer til årets begivenhed, der finder sted fra d. 21-26. juni i Milano, Italien, også kendt som et af verdens brændpunkter indenfor mode og design.

Nyt virk.dk lanceret på Drupal

Erhvervsstyrelsens ti år gamle indberetnings- og informationsside har fået en gennemgribende overhaling og er netop lanceret på en spritny Drupal platform.
Der er tale om en gennemgribende opgradering, der på den ene side strømliner de eksisterende funktioner og på den anden tilføjer nye og forhåbentlig værdiskabende elementer.

Skal man vælge Drupal 6, Drupal 7 eller Drupal 8?

Drupal 8 findes i skrivende stund i en alpha version (alpha8). På et tidspunkt går man over i beta, og efter en række beta-versioner vil vi se en RC (release candidate). Først herefter vil vi se den endelige og officielle version 8.0.

Det kan du forvente af Drupal 8

Drupal 8, som er den kommende version af Drupal, ligger nu klar i en alpha-version. Det kan naturligvis ikke anbefales at benytte Drupal 8 endnu, men der er jo bestemt ikke noget i vejen for at downloade den, og se lidt nærmere på hvad vi kan forvente os.

Windows 7 og IIS - portproblemer ved localhost

Problemstilling: 

Da jeg installerede wamp og Drupal havde jeg problemer med at starte localhost. IIS som er windows internet information servise er i virkeligheden en server, der lægger beslag på port 80. Den vil Drupal også gerne bruge som sin standard, men Drupal bliver fortrængt af IIS
 

Løsning: 

På nettet kunne jeg se at andre havde søgt at ændre portnummer i de 2 config-muligheder der er. Det kunne jeg ikke få til at virke, selv om jeg prøvede med flere forskellige numre (op til 256) . Det er imidlertid meget let at deaktivere ISS. Gå ind i tilføj/fjern programmer. I venstre kolonne er der en mulighed for at aktivere/deaktivere programmer. En af disse er IIS. Når du har deaktiveret den kører Drupal for fuld knald.

Afprøvet i version: 
7.x

Lokal Apache-server og MySQL på Windows 7 64 bit; til Drupal

Artiklen her er ikke en helt rigtig tutorial: den forklarer ikke alt, men samler informationer fra et par gode kilder om emnet og giver nogle konklusioner på et emne, der godt kan give lidt hovedpine. Hos kilderne, som der er linket til, er der detaljerede skridt-for-skridt-forklaringer.

Opret menuer ud fra taksonomier med "Taxonomy Menu" modulet

Bruger du som jeg taksonomier til at håndtere forskellige kategorier af indhold, så har du sikkert bemærket, at det kræver noget manuelt arbejde at håndtere menuer. Modulet Taxonomy Menu opretter automatisk en menu til hver taksonomi.
Dvs. har du en taksonomi over alle danske kommuner, så får du en menu, som automatisk indeholder alle kommuner. 

Installation af Drupal 7 og WAMP på Windows 7

Denne tutorial viser hvordan du installerer Drupal 7 og WAMP på Windows 7 (WAMP er en samling af de 3 teknologier, der er nødvendige at have installeret, hvis du vil installere Drupal på en lokal computer).
Videoen gennemgår følgende:
 

Sprog anvendt i videoen: 
Dansk
Tak til: 
Kenneth Nielsen, submit.dk

DR følger trop med TV2 og TV3 og vælger Drupal

Danmarks Radio har gennem længere tid været igennem en udvælgelsesprocess omkring nyt CMS til DR. Kapløbet mellem de forskellige CMS'er endte i en finale mellem Umbraco, Typo3 og Drupal. Og endnu engang var det Drupal, der løb af med sejren.

11 kommuner til stormøde om Drupal-samarbejde

Først var det de private virksomheder og ikke mindst medievirksomhederne, der kastede deres kærlighed på Open Source CMS’et Drupal, og nu er der meget, der tyder på, at også det offentlige, med kommunerne i spidsen, har set sig lun på Drupal.

  • Det er gratis
  • Du kan skrive artikler og tips
  • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
  • - og meget mere …