Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Om drupal.dk

Regler for rolletildelinger

Da formålet med drupal.dk er at være et brugeropbygget community, ønsker initiativtagerne bag drupal.dk at uddelegere så mange ansvarsområder og arbejdsopgaver som muligt.

Hvis du allerede er bekendt med Drupal, vil du vide at Drupal arbejder med roller. En rolle er en definition af en gruppe brugere som har visse privilegier. Her på drupal.dk har vi oprettet en række forskellige roller. Enhver der besøger sitet drupal.dk er omfattet af rollen ”gæst”, hvilket blot betyder at vedkommende kan læse alt indhold på sitet. Ønsker man at kunne mere end dét, som f.eks. at bidrage med kommentarer, forumindlæg, artikler, oversættelser, kodestumper osv. skal man tildeles en af nedenstående roller:

 

REGISTRERET BRUGER

En registreret bruger:

 • kan oprette kommentarer til stort set alt indhold
 • kan oprette forumindlæg og besvare andres indlæg
 • kan oprette litteraturanmeldelser
 • kan oprette modulbeskrivelser
 • kan oprette tips & tricks
 • kan oprette events
 • kan oprette tutorials (skal godkendes af en redaktør før den kan blive offentliggjort)
 • kan oprette artikler (skal godkendes af en redaktør før den kan blive offentliggjort)
 • har sin egen profil-side, hvor der bl.a. kan indsættes foto
 • kan redigere egen bruger-profil
 • kan blive fast skribent, hvilket betyder at artikler og tutorials ikke længere behøver godkendelse af en redaktør før de publiseres. Dette kan ske når den registrede bruger har skrevet 10 artikler, som alle er blevet godkendt.

En registreret brugers arbejdsopgaver
En registreret bruger har egentlig ingen arbejdsopgaver, men vi håber naturligvis at alle registrerede brugere bidrager til sitet med kommentarer, spørgsmål, besvarelser, forumindlæg, artikler, tutorials, links, modulbeskrivelser m.m.

Indholdet af f.eks. artikler er valgfrit sålænge det er relevante for brugerne på drupal.dk. Vi opfatter eksempelvis. artikler om HTML, CSS, Photoshop, Flash, PHP og webdesign generelt som yderst relevante, men vi er naturligvis også interesserede i artikler som går specifikt på Drupal.

Hvem kan blive registreret bruger?
Det kan alle.der, overholder sitets betingelser for brug. Husk dog på at andre skal læse det du skriver, og at det derfor altid er en god idé, at få en anden person til at læse korrektur på dine artikler og tutorials, inden de publiseres.

Hvordan bliver man registreret bruger?
Man opretter en bruger-profil med registreret bruger-rettigheder ved at klikke på "opret ny konto".

 

FAST SKRIBENT

Beskrivelse af rollen som fast skribent
Når en registreret bruger har skrevet 10 artikler og/eller tutorials, som alle er blevet godkendt, kan den registrerede bruger få tildelt en rolle som fast skribent, hvilket betyder at artiklerne ikke længere behøver godkendelse af en redaktør før de publiseres.
En fast skribent har samme rettigheder som en registreret bruger men kan derudover

 • oprette artikler på drupal.dk som ikke skal godkendes af en redaktør før de publiseres

En fast skribents arbejdsopgaver
En fast skribent skriver artikler til drupal.dk. Det kan være alt lige fra korte indlæg i Tips & Tricks til lange artikler. Indholdet af artiklerne er valgfrit sålænge de er relevante for brugerne på drupal.dk. Vi opfatter eksempelvis. artikler om HTML, CSS, Photoshop, Flash, PHP og webdesign generelt som yderst relevante, men vi er naturligvis også interesserede i artikler som går specifikt på Drupal.

Hvem kan blive fast skribent?
Det kan alle registrerede brugere, der har skrevet mindst 10 artikler og/eller tutorials som alle er blevet godkendt af en redaktør. Husk dog på at andre skal læse det du skriver, og at det derfor altid er en god idé at få en anden person til at læse korrektur på dine artikler/tutorials, inden de publiseres.

Hvordan bliver man fast skribent?
Kontakt en redaktør.

 

MODERATOR

Beskrivelse af moderator-rollen
En moderator har samme rettigheder som en registreret bruger, men kan derudover også:

 • redigere kommentarer og forumindlæg fra samtlige typer brugere
 • slette kommentarer og forumindlæg fra samtlige typer brugere
 • deaktivere registrerede brugere
 • deaktivere faste skribenter
 • aktivere registrerede brugere
 • aktivere faste skribenter

En moderators arbejdsopgaver
Det er moderatorens opgave at sørge for, at alle kommentarer, spørgsmål, besvarelser og forumindlæg er relevante og saglige, og at der iøvrigt opretholdes en sober og venlig omgangstone. Er det ikke tilfældet kan en moderator slette de pågældende kommentarer/forumindlæg. Vurderer moderatoren at en bruger ikke overholder de skrevne eller uskrevne regler, kan denne vælge at deaktivere brugerens profil.

Hvem kan blive moderator?
Alle der har haft en profil på drupal.dk og har været registreret som registreret bruger eller fast skribent i mere end 3 måneder, og som kan godkendes af en siteadmin eller superadmin.

Hvordan bliver man moderator?
Send en kort ansøgning vedlagt dit CV til en siteadmin eller en superadmin.

 

REDAKTØR

Beskrivelse af redaktør-rollen
En redaktør har samme rettigheder som en fast skribent, men kan derudover også

 • godkende indhold fra registrerede brugere
 • slette indhold fra øvrige rolleindehavere som registrerede brugere og faste skribenter
 • opgradere en registreret bruger til fast skribent
 • deaktivere faste skribenter
 • aktivere faste skribenter

En redaktørs arbejdsopgaver
En redaktørs arbejdsopgaver er, udover selv at skrive artikler, at gennemlæse, vurdere og godkende/afvise indhold fra registrerede brugere.

Hvem kan blive redaktør?
Redaktørrollen har omfattende rettigheder. Derfor er det nødvendigt at en redaktør er kendt og godkendt af en eller flere af drupal.dk’s siteadmins eller superadmins.

Hvordan bliver man redaktør?
Kontakt en af drupal.dk’s siteadmins eller superadmins.

 

SITEADMIN

Beskrivelse af siteadmin-rollen
En siteadmin har samme rettigheder som samtlige de tidligere nævnte roller, men kan derudover også:

 • tilgå sitets vitale dele via administrationsmenuen
 • tildele roller til andre brugere

En siteadmins arbejdsopgaver
En siteadmin ’s opgaver består bl.a. i at bidrage med indhold i form af artikler, spørgsmål, besvarelser og forumindlæg. Herudover skal en siteadmin godkende moderatorer og redaktører, samt løbende vedligeholde og videreudvikle drupal.dk.

Hvem kan blive siteadmin?
Rollen som siteadmin har omfattende rettigheder. Derfor er det nødvendigt at en siteadmin er kendt og respekteret af drupal.dk’s superadmins.

Hvordan bliver man siteadmin?
Kontakt en superadmin.

 

SUPERADMIN

Beskrivelse af superadmin
En superadmin har ubegrænsede rettigheder. Der findes p.t. to superadmins (submit.dk og vesterkaer.com) som også er initiativtagerne til drupal.dk.

En superadmins arbejdsopgaver
En superadmins opgaver består bl.a. i at bidrage med indhold i form af artikler, spørgsmål, besvarelser og forumindlæg. Herudover skal en superadmin vedligeholde databasen, forestå kontakt til hostingfirma, godkende moderatorer, redaktører og siteadmins samt løbende vedligeholde, idéudvikle og videreudvikle drupal.dk.

Hvem kan blive superadmin?
Rollen som superadmin giver ubegrænsede rettigheder og kan derfor kun tildeles personer som vi kender, respekterer og stoler 100% på.

Hvordan bliver man superadmin?
Kontakt en eksisterende superadmin.

 

FOR ALLE ROLLER GÆLDER FØLGENDE

 • Enhver bruger kan kan slette egen bruger-profil. Ved sletning af bruger-profil bibevares al indhold oprettet af brugeren. Det sker for ikke at ødelægge sammenhængen i forums, debatter, tråde m.m. Brugernavnet bliver ændret til "slettet bruger".
 • Ingen bruger kan redigere og slette indhold, som er oprettet af brugeren selv. Begrundelsen er, at man bliver nødt til at stå ved, hvad man skriver. Det ville eksempelvis være forkert at man kunne redigere en kommentar man skrev for et halvt år siden.

 • Det er gratis
 • Du kan skrive artikler og tips
 • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
 • - og meget mere …