Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Tutorials

Oversætte Drupal 6 til dansk

Som udgangspunkt er Drupals brugerinterface skrevet på engelsk. Hvis du ønsker at oversætte det til dansk kan du downloade en dansk oversættelse som du derefter skal importere.
Du kan vælge:
1) at se denne video tutorial, der viser, hvordan man oversætter drupal til dansk
2) at læse nedenstående tekst-tutorial, som senest er opdateret 28.12.2010.
I begge tutorials forudsættes det, at du allerede har installeret Drupal, og at den er på engelsk.
 

 1. Gå på http://localize.drupal.org
 2. På listen over sprog vælges Danish.
 3. Klik på linket download ud for den version af Drupal, du ønsker at oversætte.
 4. Du kan nu download en såkaldt .po fil. Enten ved at vælge save as - eller ved at du i din browser vælger File > Save page as. Du gemmer blot .po filen et tilfældigt sted på din computer.
 5. Vend retur til dit wesite. Her skal du aktivere modulet Locale, som du finder i feltgruppen core – optional.
 6. Vælg administer > site configuration > languages.
 7. Klik på fanen add language.
 8. Fra dropdown-boksen language name vælger du Danish og klikker på knappen add language.
 9. Du kan nu se at både dansk og engelsk er installeret, men at engelsk er markeret som default. Vælg i stedet dansk som default og klik på knappen save configuration.Det du har gjort nu er ikke at oversætte webstedet til dansk. Du har blot oprettet muligheden for at man senere kan vælge mellem engelsk og dansk. Først nu skal du importere den danske po-fil. 
 10. Vælg administer > site building > translate interface.
 11. Vælg fanen import.
 12. I feltet language file browser du frem til po-filen som du tidligere downloadede.
 13. I feltet import into vælger du danish.
 14. I feltet mode vælger du strings in the uploaded file replace existing ones, new ones are added.
 15. Klik på knappen import.
 16. Interfacet er nu oversat til dansk. Hvis du vil skifte mellem engelsk og dansk kan du vælge administer > site configuration > languages (eller administration > indstillinger > sprog, som det jo hedder nu på dansk).

 
 

0
Din bedømmelse: Ingen

8 kommentarer

Indsend kommentar

Har opdateret ovenstående tutorial pr. 28.12.2010 så den er up to date.
/Kenneth Nielsen, submit.dk

Ja, det er det.
Hvis det af en eller anden grund er for bøvlet at have oversættelserne liggende på den måde, kan du prøve at bruge Core translation-modulet, som lader dig placere oversættelserne i en separat mappe: http://drupal.org/project/core_translation

Hvis jeg pakker den ud i roden vil den jo skrive filerne ned i de tre hovedmapper Modules, Profiles og Themes og deres undermapper og derinde oprette en ny mappe Translations indeholdende .po-filerne.
Er det sådan at det skal gøres?

Du kan hente den seneste udgave af den danske oversættelse fra localize.drupal.org. Vælg din Drupal-version og eksportér i "Drupal 6 package format" (det er samme format som den fil, du har downloadet fra project/da).
Du behøver ikke at importere hver enkelt .po fil manuelt, det klarer Drupal for dig, når du aktiverer dansk som sprog på dit site. Det kræver blot at du pakker den downloadede fil ud i roden af dit Drupal-site. Se dokumentationen her: http://drupal.org/node/21145
Hvis du får behov for at importere oversættelsen igen, kan det lade sig gøre med Localization client modulet: http://drupal.org/project/l10n_client
 

Jeg har downloaded da-6.x-1.1.tar.gz og der ligger .po-filer spredt i alle mapperne...
Jeg er klar over, at hvis jeg finder moduler som ikke er i standardinstallationen, så skulle jeg nok ud og hente oversættelsesfiler til disse, men jeg havde da forventet at der var én oversættelsespakke til standardinstallationen...
I øvrigt kunne de sidste tre-fire pakker ikke indlæses... "Oversættelsesfilen modules-user.da_.po indholder et misdannet teksthoved."
Hvad gør jeg med dem?

Ikke forstået ... Hvis du ønsker at oversætte selve Drupal (kernen) er der da kun tale om én eneste po-fil.
Hvis du udover kernen har installeret f.eks. 20 moduler skal du naturligvis også installere disses po-filer. Alternativet ville være at du skulle installere én stor po-fil som ville indeholde tekster til de mere end 1.000 moduler der findes. Dét ville være yderst uhensigtsmæssigt.
/Kenneth, submit.dk

Jeg synes godt nok at det er besværligt at man skal importere hver eneste .po-fil enkeltvist. Det burde kunne gøres meget lettere...
 

Det danske lokaliseringsarbejde har holdt flyttedag, så nu er http://localize.drupal.org/ stedet, hvor man kan hente den seneste udgave af den danske oversættelse.

 • Det er gratis
 • Du kan skrive artikler og tips
 • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
 • - og meget mere …