Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Path
 

Path

Det afprøvede versionsnummer: 
6.13
Kort beskrivende titel: 
Giver mulighed for at oprette URL aliaser, så URL'er bliver brugervenlige og søgemaskinevenlige
Beskrivelse af modulet: 

Path er et core-modul. Det vil sige at det medfølger når man downloader og installerer Drupal. Men det er ikke aktiveret, så det skal man selv gøre hvis man vil gøre brug af det.
Modulet giver mulighed for at oprette aliaser til URL’erne, så de bliver brugervenlige og ikke mindst søgemaskinevenlige, hvilket er relevant for langt de fleste websites, som er offentlig tilgængelige på nettet.
Hvis man ikke har aktiveret de såkaldte clean URL’s (administer > site configuration > clean URL’s), vil en URL se ud som denne: http://www.mitdomæne.dk /?q=1.
Enabler man derimod clean URL’s vil URL’erne se ud som denne: http://www.mitdomæne/?q=minside. Altså et fremskridt da minside er mere sigende end tallet 1.
Men med modulet Path kan man heltundgå tegnene ?q= og dermed gøre URL’en endnu mere søgemaskinevenlig. Ved at aktivere modulet Path kan man på de enkelte noder omdøbe URL’en. F.eks. til  http://www.mitdomæne.dk /minside.
Hvis man synes det er besværligt, at skulle finde på navne til alle de noder man opretter, kan man downloade Pathauto, som er et contributed module. Med Pathauto er det muligt at automatisere navngivningen af noderne. 

Afprøvet i Drupal version: 
6.x

2 kommentarer

Indsend kommentar

Det er vist også en forudsætning at apache er konfigureret korrekt.Her kan du se hvordan din virtuelle host i apache skal konfigureres: http://www.mit-web.dk/rene_urler_i_drupal_6 
 

"Link til modulet på drupal.org:" linker til http://www.drupal.dk.

  • Det er gratis
  • Du kan skrive artikler og tips
  • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
  • - og meget mere …