Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Artikler

Syddjurs kommune vælger Drupal

 
Først var det Ballerup Kommune, så var det Københavns Kommune og nu har også Syddjurs Kommune truffet beslutning om, at overføre deres website og en række underliggende portaler til en Drupal platform. 
Udover kommunens hjemmeside er der tale om bl.a. en portal for Jobcenter Syddjurs, handicap- og psykiatriportalen samt daginstitutionsportalen, som altså alle kommer til at dele en fælles Drupal platform.
Syddjurs Kommune har et befolkningstal på ca. 40.000 og ca. 3.200 fastansatte medarbejdere.
Den nye løsning skal styrke kommunikation med borgere, erhvervsliv og andre interessenter, så kommunens hjemmeside bliver den centrale indgang til kommunen. 
Der er til det ”gamle CMS”, som er fra Bysted, tilknyttet ca. 20 webredaktører, som er fordelt i 4 administrationsbygninger og på decentrale enheder.
Nogle af de vigtigste argumenter for at skifte til Drupal har været et ønske om effektivisering af webredaktionens arbejde med en mere brugervenlig back-end, at spare borgerne tid via en højere performance og stabilitet på front-end, samt en mere intuitiv navigation og søgning for borgerne.
Men også økonomien har spillet ind. Ved at vælge Drupal forventer man at  spare nogle af kommunens udgifter til vedligeholdelse, udvikling og drift af hjemmesiden. 
At indgå i og understøtte et offentligt open source og open content fællesskab indenfor CMS-området, har også været en vigtig parameter, ligesom det at eje kildekoden til sine egne systemer har været vigtigt for kommunens beslutning.
I skrivende stund er Syddjurs Kommune i gang med at udvælge leverandør/leverandører, og den nye hjemmeside forventes at være klar medio 2012.
/Kenneth Nielsen, submit.dk
 

0
Din bedømmelse: Ingen

5 kommentarer

Indsend kommentar

Undskyld! Undskyld. Du har sikkert ret. Bare slet den. Vil være mere opmærksom på det i fremtiden. Undskylder igen. :-)

Hvorfor oprette en kommentar blot for at henvise til en anden kommentar? Og tangerer det ikke spam når du konsekvent i alle dine indlæg henviser til dit ellers udmærkede projekt? 
/Kenneth Nielsen, submit.dk

Nedenstående indlæg er skrevet som kommentar til indlægget Visitdenmark og tre kommuner vælger Drupal på version2.dk

Lav Drupal-portal sammen med KL/KOMBIT og spar skattekroner

Inden Syddjurs Kommune lagde sig fast på Drupal afholdt submit.dk en lille seance, hvor vi fik lov at fortælle om Drupals fortræffeligheder og muligheder. Efterfølgende har vi afholdt et 1-dags Drupal kursus for 10-15 medarbejdere fra kommunen. Men nej, submit.dk har ikke budt ind på selve udviklingsopgaven.
/Kenneth Nielsen, submit.dk

Rigtig spændende at høre hvad i professionelle Drupal-firmaer er oppe imod, når I skal give tilbud på en ordre.
Der er video fra http://www.syddjurs.dk/cms, så man kan følge, hvad de som vil byde på opgaven, har af spørgsmål.
Har submit.dk selv tænkt sig at byde på jobbet?
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at når nu flere og flere kommuner går over til Drupal, så vil mit projekt http://www.findtoilet.dk/, som jo også er lavet i Drupal, jo nok være mere og mere interessant for kommunerne.

  • Det er gratis
  • Du kan skrive artikler og tips
  • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
  • - og meget mere …