Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Artikler

Drupal som webshop

*****
Update d. 12.8.2013
Der er sket meget siden artiklen herunder blev skrevet. I dag bør man ikke længere benytte Ubercart, men derimod Drupal Commerce, som i realiteten er en videreudvikling af Ubercart. Du kan se en demo-version af en Drupal webshop på http://demo.submitshop.dk. Kontakt Submit på 70 23 32 70 hvis du ønsker en demonstration.
*****
Drupal i sig selv har ikke meget webshop funktionalitet. Men da Drupal som bekendt er et modulært system, kan Drupal naturligvis udvides med moduler, der kan tilføje webshop-funktionaliteter. Dermed kan en Drupal løsning faktisk blive til en yderst seriøs webshop.
Der findes p.t. to overordnede webshop-moduler til Drupal, som hver især har en række tillægsmoduler. De to moduler hedder henholdsvis Ubercart og eCommerce. Specielt Ubercart har haft stor succes, og findes p.t. i to versioner. Version 1 er kompatibel med Drupal 5, og version 2 er kompatibel med Drupal 6.
http://webshop.submit.dk kan du se en demonstration af en webshop udviklet i Ubercart 2. Her har vi benyttet en lang række contributed modules og har derudover selv udviklet et par moduler til bl.a. gaveindpakning samt fordeling af pakker til fremsendelse på flere adresser.
Når Drupal 7 engang kommer ”på gaden”, kan vi dog også se frem til et helt nyt modul, som sandsynligvis vil afløse både Ubercart og eCommerce. Modulet kommer til at hedde Drupal Commerce, og der sidder allerede en lang række rutinerede Drupal- og Ubercart udviklere, og arbejder på projektet.
Fordelene ved at benytte Drupal med et tredjepartsmodul til udvikling af webshops er store. Det traditionelle webshop-software, som allerede findes på markedet, er typisk udelukkende fokuseret på webhandel. Det betyder, at det ofte er umuligt at integrere webshoppen med andre funktionaliteter som f.eks. blogs, communities, sociale medier, eksisterende hjemmesider osv. Man er med andre ord nødsaget til at bruge forskellige teknologier og forskellig software, hvis man ønsker noget som er lidt udover en traditionel webshop.Med Drupal kan man derimod integrere webshoppen med både communities, kommercielle websites, intranetløsninger, blogs, sociale netværkssider m.m. så det er - og fremstår som - en samlet løsning.
Sådan installeres Ubercart
Hvis du vil prøve at ”lege” med Ubercart 2 (den p.t. nyeste version) er her en lille installationsvejledning.

 1. Download og installér Drupal 6
 2. Der er en række Drupal moduler, som er påkrævet af Ubercart. Installér derfor følgende Drupal moduler (modulerne i paranteser er de moduler, der skal installeres fra de pågældende modulgrupper)
  • Token
  • CCK (Content)
  • FileField
  • ImageAPI (ImageAPI, ImageAPI GD2)
  • ImageCache
  • ImageField
  • Thickbox
  • Google Analytics
  • Views
 3. Download Ubercart fra http://www.ubercart.org/downloads (vælg nyeste version) og installér Ubercart som et hvilket som helst andet Drupal modul.
 4. For at forebygge problemer, der kan opstå, når man aktiverer flere moduler på samme tid, anbefales det at du aktiverer de 5 påkrævede kerne-moduler først. De 5 kerne-moduler er Cart, Conditional Actions, Order, Product og Store. Du finder dem i feltgruppen med navnet Ubercart Core.

Du har nu en basis Ubercart installation, og afhængig af hvilke ønsker du har til webshoppen, kan du begynde at aktivere de andre moduler der fulgte med Ubercart. Eksterne links:•    Ubercart•    Yderligere forklaring til Drupal Commerce•    Den officielle Drupal Commerce projektside

2
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 2 (1 stemme)

9 kommentarer

Indsend kommentar

Puhaaa ja tror det er det jeg må gøre - det vist ikke så smart at være først med alt, altid. Så det bare delete all og starte forfra :o) 
God nat og mange tak

Det har jeg desværre ingen viden om. Men jeg kan sagtens følge dig mht. at gå tilbage til Drupal 6. Jeg er personligt ikke begyndt at benytte Drupal 7 endnu. Ikke så meget på grund af selve kernen, men mere på grund af alle de mange moduler der endnu ikke er opdateret til 7'eren. F.eks. findes det mest vitale modul af alle - Views - endnu kun i en alpha version. Jeg anbefaler derfor klart fortsat at benytte Drupal 6 og Ubercart - i hvert fald til produktionssites.
Kenneth Nielsen, submit.dk

Yes! Har du nogen formemmelse af hvornår det sker? Overvejer at gå "tilbage" til Drupal 6 i stedet for - så jeg kan komme igang...

Enig :-) Vent til den bliver endelig frigivet. 

Tak for svar - skal bruge den til min egen webshop som jo helst skal køre 100% - så er den ikke god nok ;o)

Definér "god nok"! :-) Det er en beta, så hvis du skal lave en webshop for en kunde, eller den af en eller anden årsag skal være 100% fungerende, så ville jeg personligt ikke benytte den. En installationsguide skulle ikke være nødvendigt. Det er blot et modul der skal installeres på samme vis som alle andre Drupal moduler.
/Kenneth Nielsen, submit.dk
 

Men er den god nok? Findes der en installationsguide til Mac? MANGE TAK Kenneth :o) 

Den findes som en beta: http://drupal.org/project/commerce
/Kenneth Nielsen, submit.dk

Hvornår er den nyeste Ubercart klar? Har nemlig installeret Drupal 7... What to do? 

 • Det er gratis
 • Du kan skrive artikler og tips
 • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
 • - og meget mere …