Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Artikler

DR følger trop med TV2 og TV3 og vælger Drupal

Danmarks Radio har gennem længere tid været igennem en udvælgelsesprocess omkring nyt CMS til DR. Kapløbet mellem de forskellige CMS'er endte i en finale mellem Umbraco, Typo3 og Drupal. Og endnu engang var det Drupal, der løb af med sejren.
Drupal sad i forvejen tungt på den danske mediebranche, men DR er trods alt flagskibet - ikke bare i mediebranchen, men i hele Danmark. DR's hjemmeside har i dag omkring 100 millioner sidevisninger om måneden og er målt på antal brugere det mest populære internetmedie i Danmark med 1,8 millioner forskellige danskere på besøg hver måned.
Det skriver version2.dk

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

3 kommentarer

Indsend kommentar

@skinkehunden: Når du skriver "det kan nævnes at det engelske BBC's side er bygge på en Drupal platform", så er det ikke korrekt. BBC benytter Drupal til en række mindre magasin-sites, men deres primære site er ikke bygget på Drupal (endnu ;-)).
/Kenneth Nielsen, submit.dk

Jeg ved ikke hvor meget jubel der har været hos Drupal (man er vel altid glad, når man har vundet et EU-udbud), men Drupal har allerede bevist at de et af de førende Open-source CMS systemer til medievirksomheder, f.eks. kan det nævnes at det engelske BBC's side er bygge på en Drupal platform.
Og selvom DR gerne ville støtte det danske Umbraco CMS, så skønnes det at DR ville blive primus motor i udvikling af ekstra moduler, for at få den funktionalitet, for at kunne integrere interne systemer med dr.dk. Og denne situation er netop en af grundene til at DR fravælger Umbraco, da ønsket er man flytter fokus fra udvikling af moduler til CMS systemet, og over på udvikling af features til dr.dk i stedet for.

Det er uden sammenligning nogle enormt imponerende tal, og derfor også en enorm sejr og ikke mindst skulderklap til Drupal! Jeg tror roligt at man kan sige, at DR's website har sat standarden for websites, som andre store firmaer blot sigter efter. Ja, de tal der står herover siger jo faktisk det hele, og man må boje sig i støvet over dette.
Det må have skabt jubel på Drupal gangene, da det blev officielt med DR ?! At kunne sætte DR og deres website på som refference, er der helt sikkert mange andre firmaer, der vil savle over, bare ved tanken om det. Derfor skal der også et lyde et stort tillykke herfra.

  • Det er gratis
  • Du kan skrive artikler og tips
  • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
  • - og meget mere …