Du er ikke logget ind: Log ind eller opret profil
 
Artikler

Århus Stiftstidende skifter til Drupal

Århus Stiftstidende lagde 13. januar sit gamle CMS i graven og sluttede sig til resten af Berlingske-familien på Drupal. Med et års tilløb og masser af Drupal-sites i koncernen forløb skiftet ganske smertefrit.
Og selvom den lige nu står på udbedring af diverse småfejl, er stiften.dk’s sitemanager, Niki Ranch Nielsen begejstret:
- Øverst på vores ønskeseddel stod et system, der ville være nemt og overskueligt at arbejde i for teknikforskrækkede journalister, bedre søgeresultater hos Google og frem for alt et hurtigere og mere stabilt site. Drupal ser ud til at opfylde det hele, siger han.
Stiften.dk’s forhenværende CMS, Saxotech Online, havde været lidt af et smertensbarn i årevis. Med opdateringsintervaller på 15-20 minutter var det ofte frustrerende at lave nyheder. Især Breaking News var en udfordring.
- Ofte kunne vi lave 3-4 nye versioner af en artikel, før den første slog igennem på sitet. Dér er Drupal en klar forbedring. Nu er vores ord kun få sekunder om nå brugerne, siger Niki Ranch Nielsen.
Lige på og hårdt
Stiften.dk havde kun været på Drupal i få timer, da sitemanageren slap de første journalister løs i det nye system. Og indtil videre har tilbagemeldingerne udelukkende været positive.
- Vi samlede de største tekniske kapaciteter fra avisens forskellige redaktioner og gav dem en times lynkursus i Drupal. Så var de køreklare. Alle gik derfra med en fornemmelse af, at deres arbejde nu er blevet en smule lettere. Flere bemærkede, at Drupal virker langt mere intuitivt, end de er vant til, fortæller Niki Ranch Nielsen.
- Denne positive energi vil udnytte til at få arbejde Drupal ind i fingrene på samtlige journalister og fotografer over de kommende uger.
Niki Ranch Nielsen spår desuden, at overgangen til Drupal bliver en gevinst for de århusianske nyhedsbrugere, der bruger stiften.dk hver dag.
- Når man som enkelte af vore medarbejdere har lavet papiravis i 40 år, lægger det en naturlig dæmper på lysten til at udfolde sig på andre platforme, når man først skal igennem et manuelt kodningshelvede i et i forvejen svært tilgængeligt program. Med Drupal er det nu så simpelt, at det vil undre mig meget, hvis ikke mængden af gode historier på sitet vokser.
Århus Stiftstidende har taget springet til Drupal sammen med de øvrige titler i Berlingske Lokale Medier: Randers Amtsavis, Dagbladet Holstebro-Struer, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Lemvig Folkeblad.
Af: kenneth [at] submit [dot] dk (Kenneth Nielsen, submit.dk)

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)

  • Det er gratis
  • Du kan skrive artikler og tips
  • Du kan få hjælp eller hjælpe andre 
  • - og meget mere …